Monday, April 20, 2015

Zadnji ponedeljek

Tretji in zadnji ponedeljek se nam je začel kot ponavadi, ob desetih. Ko smo prilezli do šole smo imeli najprej 2 uri matematike. Obravnavali so %, kateri so nam šli dobro od rok, dokler nismo prišli do besedilnih nalog, saj je težavo predstavljal jezik - zato smo skupaj s finskimi dijaki rešili nekaj nalog ter nato odšli na malico.
Med odmorom smo se dogovorili z mentorico, da se ob 13:50 dobimo v centru mesta, saj smo imeli na sporedu ogled računovodskega podjetja. Med tem časom smo šli še v all you can eat buffet. Tam smo že čisti domačini, saj "šefe" ve kaj bomo in tudi poračuna nas že v angleščini.
 Nato smo okoli 14.00 skupaj z dvema španskima dijakoma ter mentorji odšli v to podjetje. Pripravili so predstavitev; cca 70 zaposlenih, 4 enote v 4 finskih mestih, poslujejo za okoli 14 držav... Predstavili so nam tudi delo, katero pa je pri njih bolj upravljanje z bazami podatkov, poleg računovodenja, saj je veliko postorjeno že avtomatsko v programu. In ja, podjetje ponuja tudi 4 programe (software), v treh jezikih. Po dobri uri smo se zahvalili in odšli posvoje.
Preostanek dneva smo preživeli mirno.

No comments:

Post a Comment