Tuesday, April 14, 2015

Torek #2 - snegovina

In že je bil drugi torek, ki pa je potekal tako kot večina ostalih dni med tednom. 9.06 je zapela budilka, telefon valda in pjčzpol (9.35) smo se odpravili proti šoli. Nekaj mi je dalo slutiti, da mi danes dežnik nebo hodil odveč. Verjetno vremenska napoved, ki jo lahko vidiš povsod (telefon, laaptaaap..). Že takoj ob izhodu so nas spremljale snežinke, a na pol poti pa je snežilo pun šus. Malček smo pospešili tempo hoje, da smo prej prišli do šole [no shit].
Sprva smo imeli nekaj težav glede učilnice (nenapovedana sprememba urnika), kjer naj bi imeli predmet, vendar nas je neka profesorica prijazno pospremila do tajništva in tam so nam povedali v kateri učilnici smo. Prvi dve uri smo imeli predmet "sales work", kjer smo obravnavali komunikacijo in smo morali narediti powerpoint komunikacijske sposobnosti neke znane osebe. Bilo nam je rečeno naj bo v angleščini, vendar je 27/36 finskih dijakov naredilo v finščini in so se sproti matrali s prevajanjem. Nekaterim gre še kar dobro, drugim pa bl švoh. Vmes smo imeli kosilo, nič posebnega, 'finska' južna (pečen krompir ali jšprejn, omaka z mletim mesom, z ali z brez fižola, neka zelenjavna omaka, ter 3-4 vrste solate) vse seveda po izbiri - samopostrežno. Zadnji dve uri, od štirih, naj bi imeli računovodstvo. Obravnavali so plače, na zelo podoben način kot jih mi, le da je kakšna številka pri obdavčitvi drugačna. Imeli smo le 15 min, tako da smo ob 12.45 že odpeketali domov. Sneženje je ponehalo, vendar je bilo še vedno oblačno.
V popoldanskem času je sledila malica, nato pa  nekaj dosti počitka, epizod Game of Thrones oz. drugih serij. Proti četrti uri se je malce zjasnilo, ma ne za dolgo. Zvečer pa še malo šetnje po obali ob jezeru.
 Krompir. (nobene unikatne današnje slike)

No comments:

Post a Comment